Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/b/3/0/kuber.no/httpd.www/wp-content/themes/pinnacle_premium/lib/aq_resizer.php on line 119 Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/b/3/0/kuber.no/httpd.www/wp-content/themes/pinnacle_premium/lib/aq_resizer.php on line 120

with No Comments

Er du småbedriftseieren og synes at regnskapkostnader er alt for høye?

Her er noen tips for deg som ønsker å redusere regnskapkostnadene:

1.Føre regnskap selv dersom du har tid

Med nettbaserte regnskapsprogram kan du føre regnskap selv uten å betale så mye. Du kan for eksempel lage faktura selv, betale regninger og bokføre faste bilag selv …og får bidrag fra din regnskapsfører ved årsoppgjør. 

Hvis du har tid til å føre regnskap selv, kan du spare så mye som

40-80 % av regnskapkostnadene.

Det hører fantastisk ut, men du må være veldig forsiktig hvis du bestemmer deg for å føre regnskap selv.

Prøv aldri å føre regnskap selv uten hjelp av regnskapsfører i begynnelsen fordi det kan bli dyrt for deg å rydde opp feilene du har gjort. Til slutt kan det koste mer enn du vanligvis må betale til din regnskapsfører.

2. Redusere bilag

Mange små selskaper skjønner ikke hvorfor deres regnskapsfører bruker mange timer for å føre regnskap for et lite selskap. Svaret er kanskje at det finnes for mange små bilag.

Vet du at bokføring av bilag på 40 kr krever like mye tid som bokføring av

et bilag på 10 000 kr?

Så det er ikke smart å levere små, private utlegg til regnskapsfører eller bruke ofte firmakort for å handle små ting. Du kan bli flinkere å ta var på kvittering og levere bilag tidlig til din regnskapsfører.  Hvis du klarer til å gjøre det, kan din regnskapsfører bruke minst en time mindre for deg hver måned.

3. Å være ryddig

Ryddighet betyr veldig mye hvis du vil spare inn på regnskapkostnadene.

For det første må du prøve å skille mellom privatutlegg og bilag som betales av bankkontoen til firmaet. Privatutlegg er kostnader til selskapet som du bruker din privatbankkonto for å betale.

Noen kunder leverer bare bilag til regnskapsfører og lar regnskapsføreren sortere hvilket bilag som betales av hvilken bankkonto …. Dette er krevende og tar tid.

Det kan føre til at både regnskapsføreren og kunden blir misfornøyde.  Og kunden skjønner ikke hvorfor regnskapsføreren bruker så mange timer på å føre regnskap for et lite selskap.

For det andre kan du bli flinkere til å notere informasjon på kvitteringer/bilag som du leverer til din regnskapsfører, slik at du sparer tid på unødvendig kommunikasjon mellom din regnskapsfører og deg selv.

4. Å etablere et proaktivt samarbeid med din regnskapsfører

Still spørsmål når du lurer på noe!

Det er en god måte å lære noe nytt og være sikker på at du ikke gjør noe feil. Vet du at regnskapsføreren må bruke mer tid på å korrigere feil enn å føre regnskap?

Ved å etablere et proaktivt samarbeid med din regnskapsfører, kan du få råd om hvordan ditt selskap kan forbedre sine rutiner, redusere kostnader og hvordan selskapet kan gjøre en skatteoptimal tilnærming til sin drift.

Samtidig kan du få regnskapsfører som en samarbeidspartner som kan hjelpe deg med å utvikle ditt selskap på en trygg måte.

Og hvis du har gjort alle de fire nevnte punktene, men regnskapkostnadene fortsatt er høye, hvorfor ikke konsultere andre regnskapsførere?

Ta kontakt med Kuber og se hva vi kan hjelpe deg!

Giang CHU

Autorisert regnskapsfører/Daglig leder til Kuber AS

Kuber er et dedikert og nytenkende regnskap og rådgivningsfirma med lidenskap for små bedrifter.

Vi leverer gode skreddersydde regnskapstjenester tilpasset hver enkelt kunde sine behov og ønsker. Målet er at vi med vår kompetanse om regnskap, vekst og utvikling – kombinert med din kunnskap om det du er god på – skal videreutvikle din bedrifts potensiale og skape sunn vekst.”

Leave a Reply